Pauli Heikkilä: Likaiset ja puhtaat runot

17.00 Sis. ALV.

Likaiset ja puhtaat runot on valikoima Pauli Heikkilän kirjoituksia vuosituhannen vaihteen molemmin puolin, parin vuosikymmenen ajalta.

Teoksen nimi, Likaiset ja puhtaat runot, ei viittaa niinkään eri tyylilajeja edustavien tekstien sisältöön, vaan niiden kirjoitus- ja kokoamistapaan lyhyistä fragmenteista ja havainnoista pitempiin ajatuskulkuihin ja jopa esseemuotoisiin pohdintoihin. Tyylien kirjo ulottuu syvästi henkilökohtaisista tunnustuksista yleisempiin, laajakantoisiin näkemyksiin ihmisen paikasta maailmassa ja maailmankaikkeudessa.

Kuten aina Pauli Heikkilän kirjoissa lukija törmää yllätyksiin. Hauskan ja vakavan, traagisen ja koomisen rinnakkainelo on alati läsnä. Heikkilä mieltääkin itsensä kirjoittajaksi, jolla aihe sanelee muotoa ja muoto sanomisen tapaa. Tällainen kirjallisuuden eri alueiden – runouden, proosan ja esseismin – välisten rajojen rikkominen on Suomessa yhä harvinaista.

Pauli Heikkilä (s. 1956) on kirjoittanut käsikirjoituksia, huumoria ja draamaa sekä julkaissut romaanin Hibernaatti (Siniplaneetta 2004) ja runodialogin Vuodentulot (Siniplaneetta 2006, yhdessä Hannu Parosen kanssa). Sarjakuvataiteen puolella Heikkilä sai vuonna 1998 Puupäähattu-palkinnon sarjakuvastaan Vanhat herrat.

Pehmeäkantinen, 112 sivua, 22 €, nettihinta 17 €.

Osasto: