Omakustannepalvelu

Suunnitteletko oman kirjan julkaisemista? Onko pöytälaatikossasi runokirja, dekkari, muistelmat, suvun historiikki? Siniplaneetan Omakustannepalvelun avulla saat kirjasi painoon haluamassasi laajuudessa – yksityispainoksena vain sukulais- ja ystäväpiirille tai kirjastojen, kirjakauppojen ja internetin kautta koko kansan saataville.

Hinta, jonka joudut kirjastasi maksamaan, riippuu käsikirjoituksen laajuudesta ja tekotavasta, siitä haluatko sille kielentarkastuksen jne, ja se neuvotellaan tapauskohtaisesti.

Hintaan sisältyy mm:

  • Teoksen ulkoasun suunnittelu ja toteutus, käsikirjoituksen saattaminen painovalmiiksi ja kirjapainoon, halutessasi kielentarkastus
  • Haluamasi määrä teostasi myytäväksesi itse tai muuhun haluamaasi käyttöön
  • Teoksen toimittaminen kirjakauppamyyntiin ja kirjastojen saataville
  • Arvostelukappaleiden lähettäminen vähintään viidelle tärkeimmälle lehdelle
  • Teoksen myynti Siniplaneetan muiden tuotteiden joukossa

Edellä vain tärkeimpiä suuntaviivoja Omakustannuspalvelustamme. Soita tai lähetä meille sähköpostia ja kerro kirjastasi ja siihen liittyvistä toiveistasi. Käsittelemme jokaisen kirjahankkeen yksilöllisesti.

SINIPLANEETTA
palvelut@siniplaneetta.fi
050-5536 853

Omakustannepalvelun kautta julkaistuja teoksia

 

 

Arne Sjöstedt: Soiroja

Novelleja

Arne Sjöstedt katselee maailmaa näkökulmasta, joka on erityisen viisto – ja herkullinen. Maailman menoa ja ihmisten toilailuja seurataan pilke silmäkulmassa ja ymmärtävästi, mutta kaikenlaisen keekoiluun ja ”olevinaan olemisen” suhtaudutaan armottomasti. Myötätunto on heikommassa asemassa olevien puolella, mutta viekastelijoille, öykkäreille, kiusaajille ja alistajille ei päänsilitystä seuraa.

Novelleissa tapahtuu odottamattomia asioita. Jo avaustekstissä Tärkeä oikaisu todetaan, että ”moni totuuteen vihkiytymätön mölli” kuvittelee ilmauksen ”mämmikoura” olevan peräisin sanoista ”mämmi” ja ”koura”. Tuo harhaluulo jyrätään kumoon vastaansanomattomin perustein.

Tarinassa Miesten tehtävät intiaanipoika Riihilinnun suuri miehuuskoepäivä uhkaa mennä kokonaan poskelleen. Varsinkin ilkiömäinen velipoika Käärmeenkäsi heittelee kapuloita rattaisiin.

”Lopulta diktaattori saatiin viralta ja päiviltä”, todetaan Pöllövaris-novellin alussa. Jatkossa tuoreet vallankumoukselliset muistelevat kukistuneen valtiaan heikkouksia ja hölmöyksiä mehukkaasti.

Melkein korallikäärme -lännentarinassa sinnikäs vanki, jota kuljetetaan tuomittavaksi, koettaa selviytyä pinteestä nokkeluutensa avulla ja keksii vangitsijoidensa pään menoksi pirullisen ansan.

Novellin VIP äreä poliisi Havunokka tutkii hienon väen talossa tapahtunutta rikosta. Tapahtumien edetessä hän äityy omien etujensa kannalta vähän liiankin nokkelaksi.

Lisäksi kirjassa ovat mukana novellit Vappuelämöinti, Schlesswig & Kienass, Knääkkä vs. Pallopää, Epästabiili pyöveli ja hänen kekseliäs vaimonsa, Korkealentoista kitaramusiikkia, sotaa ja paskaa, Karmaisevan osuvia lukituksia, Sumumies ja Legenda erikoistempusta.

Pehmeäkantinen
226 sivua
ISBN 978-952-5658-73-6

Hinta toimituskuluineen 25 €

Aulis Piiroinen: Myrskyn silmässä

Poliisiromaani

Kaarnakoskella nostaa taas päätään suuri huumekaupparengas, joka tuo mukanaan myös henkirikoksia. Siinä joutuu poliisin rikosryhmä koetukselle. Keskusrikospoliisista saadaan avuksi rikostutkija Vornanen, joka joutuu samaan myrskyyn komisario Hillevi Koiviston ja ylikomisario Tarmo Karppisen kanssa.

Pienen kaupungin rikostutkijat näyttävät kyntensä. Varsinkin nuori komisario Koivisto on aina ensimmäisenä menossa pahaankin myrskyn silmään.

Pehmeäkantinen
372 sivua
ISBN 978-952-5658-69-9
Hinta kirjakaupoissa n. 29 €

Aulis Piiroinen: Koston kellari

Poliisiromaani

Useita Kaarnakosken silmäätekeviä joutui muutama vuosi sitten vankilaan huumekaupoista, rahanpesusta ja murhista. Nyt he organisoivat vankilasta vaimot jatkamaan toimintaa ja kostamaan heidän puolestaan ilmiantajille. Toiminta poikii henkirikoksia, joita komisario Karppinen joutuu selvittämään murharyhmänsä kanssa. Hyytävää on varsinkin erään kylmäverisen murhaajan toiminta koston kellarissa.

Pehmeäkantinen
380 sivua
ISBN 978-952-5658-68-2
Hinta kirjakaupoissa n. 29 €

Aulis Piiroinen: Lukitun oven takana

Poliisiromaani

Keskusrikospoliisin komisario Tarmo Karppinen lähetetään Kaarnakoskelle selvittämään kaksoismurhaa. Moni sikäläinen silmäätekevä yrittää panna kapuloita hänen rattaisiinsa. Muun muassa rikospaikkakuvia on hävitetty. Vähitellen selviää, että nuo henkirikokset ovat vain jäävuoren huippu. Käy ilmi, että muutoin rauhallisella paikkakunnalla on mellastanut yllättävän suuri ja häikäilemätön rikollisjoukkio.

Pehmeäkantinen
387 sivua
ISBN 978-952-5658-67-5
Hinta kirjakaupoissa n. 29 €

Aulis Piiroinen: Pihlajaniemi osa 2

Romaani

Pihlajaniemen kartanon yhtymä laajenee ja monipuolistaa tuotantoaan. Se ostelee maatiloja, joissa on turvesoita. Konepajaa laajennetaan tuotannon lisääntyessä. He ostavat maansiirtoliikkeen, joka oli vararikossa ja jonka entiset omistajat joutuivat linnaan, kun olivat vääristelleet kirjanpitoa. Autokaupan entiset omistajat, hämärämiehet, tekevät kaikkensa, että kaupalla ja yhtymällä menisi huonosti. He yrittävät sabotoida yhtymän firmoja, mutta Pihlajaniemi pitää pintansa, on aina askelen edellä.

Pehmeäkantinen
286 sivua
ISBN 978-952-5658-65-1
Hinta kirjakaupoissa n. 26 €

Aulis Piiroinen: Pihlajaniemi

Romaani

Romaani kertoo Saimaan itärannalla sijaitsevasta Pihlajaniemen kartanosta. Siellä on aikoinaan sijainnut
rautamasuuni, joka on kuitenkin ollut poissa käytöstä vuosikymmeniä. Kun kartano siirtyy nuoremmallesukupolvelle,
sen edustajat kehittelevät masuunin tilalle konepajan, joka alkaa toimia hyvin.
Suomi käy läpi sekä sisällissodan että toisen maailmansodan, mutta Pihlajaniemi kestää kaiken, jatkaa toimintaansa
ja myös laajentaa sitä.

Aulis Piiroinen syntyi 29. 10. 1933 Liperissä. Hän vietti lapsuutensa Liperin kunnan Honkavaaran kylässä ja kävi kansakoulun
Salokylän koulussa. Hänellä on kaksi lasta, kolme lastenlastaja kaksi lastenlastenlasta.

Pehmeäkantinen
275 sivua
ISBN 978-952-5658-63-7
Hinta kirjakaupoissa n. 26 €

Aulis Piiroinen: Kylä nimeltään Pieni Karjala

Romaani

Romaani kertoo sodanjälkeisestä ajasta ja siitä miten karjalaiset asutettiin ympäri Suomea. Heille annettiin maata vastineeksi Karjalassa menettämilleen maille. Yleisesti ne olivat erämaita, joista heille lohkottiin tilat. Heidän piti pystyttää rakennukset itse ja myös raivata pellot. Tiloja syntyi useita lähekkäin, jolloin muodostui kyläyhteisöjä, joissa asukkaat saivat jatkaa karjalaisia perinteitä. Yhteisöstä muodostui heidän mielessään Pieni Karjala.

Pehmeäkantinen
273 sivua
ISBN 978-952-5658-60-6
Hinta kirjakaupoissa n. 26 €

Aulis Piiroinen: Kartanon nuoret osa 2

Romaani

Koskisen sisarusten omistama yhtymä toimii hyvin ja myös laajenee. He ostelevat yrityksiä, joista omistajat vanhuuden vuoksi haluavat luopua – mutta vain kokonaisina, ei osina. Yhtymän johdossa jatkaa Salme ja hänen apulaisenaan Katri. Heidän yhteistyönsä on saumatonta ja tuottaa tulosta. Kaikki sisarukset ovat tyytyväisiä heidän toimintaansa, joka tuottaa hyvinvointia myös Honkavaaran kunnalle. Mutta toisaalta se herättää myös kateutta.

Pehmeäkantinen
298 sivua
ISBN 978-952-5658-59-0
Hinta kirjakaupoissa n. 26 €

Hannu Holvas: Sininen matka-arkku

Lehtimiehen muistoja kaukaa ja läheltä

Kirjan tekijä on yhteiskuntatieteiden maisteri ja journalisti Hannu Holvas. Hän on kotoisin Turusta, Itäisenkadun varrelta. Hän tuli maailmaan legendaarisella Heidekenin synnytyslaitoksella 19. tammikuuta 1943. Kirjan Sininen matka-arkku hän koosti reportaaseistaan muistoksi lapsilleen ja lastenlapsilleen.

”Minulla on Suomen ja kotini lisäksi maailmassa vain kolme paikkaa, jonne aina muualla ollessani kaipaan”, sanoo Holvas ja tarkentaa, että ne ovat Kanadan Vancouver, Italian Rooma ja Venäjän valtava Siperia.

Pehmeäkantinen
391 sivua
ISBN 978-952-5658-58-3

Marjo Murto: Maisema nimeltä elämä

Runoja


66 sivua
ISBN 978-952-5658-57-6

Yksityispainos

Jussi Tuominen: Mies joka ei koskaan naura

Sattumanvarainen (työ)elämänkertaus

Jussi Tuominen on tamperelainen tv-viihteen veteraani, mm. ”Hengaillaan” euroviisun sanoittanut laulutekstinikkari ja näytelmien suomentaja. Hänen muistelmateoksensa ei ole vitsi- vaan miksi-kirja ja vastaa esimerkiksi kysymyksiin: Miksi hänet heitettiin ulos Benny Hill shown harjoituksista? Miksi hän paiskasi studiossa Neil Hardwickia kermakakulla? Miksi Juice Leskinen suljettiin yöpaitasillaan käkikelloon? Miksi Vera Telenius suljettiin siivouskomeroon kesken levytyssession? Miksi hän sai Jukka Virtaselta postikortin Sketsisaarten Fidzikoulusta?

Kun itse kysyy ja itse vastaa niin virhemarginaali pienenee. Muka. OPikeasti kysymys on siitä, että kun muistelee kitsekseen eivät tule muiden muistikuvat pakkaa sekoittamaan. Onhan itävaltalainen lääkäri ja kirjailija Arthur Schnitzlerkin todennut, että muistelmia on helppo kirjoittaa jos vain on huono muisti.

Pehmeäkantinen
300 sivua
ISBN 978-952-5658-56-9

Raija-Liisa Mäkelä: Oma maa mansikka

Romaani

Onko yhdeksän kuukautta pitkä vai lyhyt aika? Teini-iän kynnyksellä olevalle se voi olla merkittävä jakso. Varsinkin jos siihen liittyy sota. Talvisota.

Mahdollisen sodan odotus ja sen puhkeaminen kiihdyttävät pikkupojan henkistä kasvua ja lapsuuden huolettomuus väistyy vääjäämättä tapahtumien vyöryessä päälle. Kotimaakin on murroksessa. Vaikka se säilyttää itsenäisyytensä, monen perheen elämä muuttuu peruuttamattomasti.

Kovakantinen
297 sivua
ISBN 978-952-5658-55-2
Hinta kirjakaupoissa n. 28 €
Hinta Siniplaneetan postimyyntiasiakkaille 22 € (pakkaus- ja postikulut 3 €)

Anne Sharabiani: Meille jäi satu ja sininen ilta

Runoja

45 sivua
ISBN 978-952-5658-53-8

Yksityispainos

Eelis Laine: Muuttolinnun muistelmat

Sastamalasta Thaimaahan, Sisiliaan sekä Madeiralle – ja takaisin vailla pesää

Sastamalan asunnottomat. Thaimaan tuk-tuk-huijarit. Sisilialainen puheripuli vailla toimintaa. Madeiran katuprostituoitu. Eelis Laine kuvaa elämää jota näkee. Mutta maailma on yhtä lailla kauneuden virtaa. Näetkö sinä elämän molemmat puolet?

Pehmeäkantinen
190 sivua
ISBN 978-952-5658-50-7
Hinta kirjakaupoissa n. 23 €
Hinta Siniplaneetan postimyyntiasiakkaille 18 € (pakkaus- ja postikulut 3 €)

Eelis Laine:

Vihreää ruohoa, vihreää verkaa

Vapaaehtoisena Aasian ja Tyynenmeren alueella

Eelis Laine kulkee ja elää maailmalla silmät ja korvat avoimina. Hän aistii ja havainnoi todellisuutta, joka ei välttämättä ehdi avautua
turistille parin viikon lomamatkalla. Kirja toimii vapaaehtois- työntekijän kirjoittamana matkaoppaana, käytännön niksi- ja
varoituskokoelmana kävijälle, jolle Thaimaan, Australian, Japanin, Taiwanin ja Vietnamin kulttuuri on ennestään melkein tai täysin vierasta.

Laajemmin tämä monitasoinen kirja muistuttaa meitä kaikkia alati läsnä olevasta vaarasta: saatamme läpi elämämme nähdä ympäröivän todellisuuden kuin turisti, pelkkänä pintana, kyseenalaistamatta koskaan mitään. Laine kyseenalaistaa, kaivautuu omien
kokemustensa pohjalta ilmiöihin pintaa syvemmälle ja toteaa, että mikään niissä ei välttämättä ole, miltä äkkiseltään näyttää. Sama pätee opettajiin ja opetettaviin. Onpa kyse sitten suurista guruista, temppelinomistajista tai heidän siipiensä suojaan hakeutuvista elämän tarkoituksen etsijöistä, kukaan meistä ei ole täydellinen.

Eelis Laine (s. 1970) on ammatiltaan ohjelmistosuunnittelija. Novelleja hän alkoi kirjoittaa spontaanisti vuonna 2002.
Vakavampaa, pohdiskelevaa tekstiä Laine rupesi kirjoittamaan vuonna 2008.
http://eelislaine.weebly.com/

Pehmeäkantinen
190 sivua
ISBN 978-952-5658-47-7
Hinta kirjakaupoissa n. 23 €
Hinta Siniplaneetan postimyyntiasiakkaille 18 € (pakkaus- ja postikulut 3 €)

Heikki Ojanen:

Railo katoaa sulaan

Romaani

Kolme sisarusta kokoontuu hautajaisten jälkeen yöpymään vanhalle kotitilalleen, jonnekin pohjoiseen. Kynttilä sytytetään äidin valokuvan viereen, konjakkipullo avataan ja pysähtynyt seinäkello vedetään käyntiin. Vuosikymmenten takaiset tapahtumat alkavat hiljalleen avautua kerros kerrokselta, kunnes lopulta jäinen ydin lävistää lukijan tajunnan.

Heikki Ojasen esikoisromaanin ajaton teema, satuttaminen – kipu – anteeksianto kohdataan humaanilla lämmöllä, joka antaa yksityisellä tilaa kohota yleiseksi. Lukukokemuksen jälkeen käsite anteeksianto ei ole lukijalle enää entinen.

Heikko Ojanen on espoolainen kirjoittaja, joka harrastaa insinöörin töitä, taiteen kuluttamista, ruokaa ja avantouintia. Hänen novellejaan on julkaistu kahdessa antologiassa.

Kovakantinen
169 sivua
ISBN 978-952-5658-42-2
Hinta kirjakaupoissa n. 26 €
Hinta Siniplaneetan postimyyntiasiakkaille 22 €
(pakkaus- ja postikulut 3 €)

Kreeta Palmi & Maria Suortti:

Intohimoisesti koukussa

Romaani

Kertomus riippuvuuksista elämän eri ilmiöihin, yhteiskunnallisten tekijöiden kaksinaismoralismista sekä naisten välisestä ystävyydestä. Tarina joka usealla tasolla vie lukijansa.

Kovakantinen
324 sivua
ISBN 978-952-5658-40-8
Hinta kirjakaupoissa n. 28 €
Hinta Siniplaneetan postimyyntiasiakkaille 24 €
(pakkaus- ja postikulut 3 €)

Lasse Ojonen: Andrea Palladion pääkallo ja muita kertomuksia

Teoksen kertomukset sijoittuvat esihistoriaan, ritariaikaan, luoteisintiaanien pariin, Italiaan, nykysuomalaiseen yhteiskuntaan ja fiktiiviseen tutkijamaailmaan. Myös englantilais-ranskalaisen sodan ajan Pohjois-Amerikassa piipahdetaan, mutta myös romanit saavat oman osuutensa. Tarinat ovat osaksi realistisia mutta useimmissa on vahva surrealistinen taustaote.

Lasse Ojonen (s. 1949) on eläkkeellä oleva museonjohtaja, joka on julkaissut aiemmin neljä kaunokirjallista teosta sekä yhden tietokirjan. Lisäksi Ojonen on julkaissut tekstejä eri antologioissa ja kulttuuriaikakauslehdissä, kuten Parnassossa. Kaksi hänen kirjoistaan on palkittu. Hän on syntynyt Kuusankoskella ja asuu nykyisin Riihimäellä.

Pehmeäkantinen
190 sivua
ISBN 978-952-5658-51-4
Hinta kirjakaupoissa n. 22 €
Hinta Siniplaneetan postimyyntiasiakkaille 17 €
(pakkaus- ja postikulut 3 €)

Lasse Ojonen: Delfiinipoika

Runoja

Kuusikymmentä runoa tekijän elämän varrelta. Joukossa on sekä vapaata mittaa että loppusoinnullisia runoja. Aihepiiri vaihtelee, samoin miljöö. Runoissa pohditaan ihmisen osaa ja maailman mysteeriä milloin nostalgisesti, milloin aforistisesti. Teos muodostaa eräänlaisen ajallisen läpileikkauksen

”Elämä on kuoleman uni.
Muistojen laiva uppoaa.
Elokuun ukkonen käy kaukana.
Syvällä pohjassa palavat värehtien valot
ja luovat kajoa laineisiin;
vanhus soutaa kihnuttaa siitä yli
kuulostellen hiljaisuutta;
valot palavat värehtien, himmeästi
argonauttien pitosaleissa
Poseidonin luona.

’Poika tuo, jota delfiini kantaa.'”

Pehmeäkantinen
83 sivua
ISBN 978-952-5658-38-5
Hinta kirjakaupoissa n. 20 €
Hinta Siniplaneetan postimyyntiasiakkaille 16 €
(pakkaus- ja postikulut 3 €)

Lasse Ojonen: Inhimillistä mosaiikkia

Lasse Ojosen uusimmassa kirjassa liikutaan esihistoriassa, ritariajassa, romanien ja saamelaisten parissa, Intiassa ja nykysuomalaisessa yhteiskunnassa. Se on kirjallinen kesäkeitto, jossa nousee vuorotellen pintaan mitä erilaisimpia aimeksia. Inhimillistä mosaiikkia tarkastelee ihmisen suhdetta ympäristöönsä itse kunkin havaitsijan omintakeisen ja samalla rajoittuneen hahmottamisen kautta. Kertomuksissa on usein surrealistinen ote, vaikka toisaalta pitäydytään arkitodellisuudessa, tässä ja nyt.

Pehmeäkantinen, 198 sivua
Hinta kirjakaupoissa 22 €
Siniplaneetan nettihinta 17 € (+ pakkaus- ja postituskulut 3 €)

Lasse Ojonen: Maruzzella ja muita muistoja

Maruzzella ja muita muistoja kertoo elämästä Kuusankoskella kahden sukupolven ajalta. Kertomukset ovat taustoiltaan faktisia, vaikka ne on puettu fiktion muotoon; ne ovat tekijän omia sekä hänen isänsä muistoja. Vanha Kuusankoski elää novelleissa vahvasti, ihmiset ovat todellisia, kerran eläneitä “tehtaalaisia”. Kirjassa liikutaan sekä Voikkaan, Kuusaan että Kymin puolella ja taustalla vaikuttaa Kymin osakeyhtiö, UPM Kymmene Oy. Huolimatta paikkakuntasidonnaisuudesta kirja käsittelee yleisinhimillisiä teemoja; samaa voisi olla jossain muuallakin.

Pehmeäkantinen, 194 sivua
Nettihinta 17 €
(pakkaus- ja postikulut 3 €)

 

Urban Life.

Tomi Ariluoma

Runoja

Yksityispainos.

Aimo Tattari: Erohuoltajuus

Oletko koskaan ajatellut, että Suomessa ei ole perhe-suunnittelua? Voitko kuvitella joutuvasi tilanteeseen, jossa työntekoa pidetään perheen kannalta kielteisenä asiana? Miksi eron jälkeisestä huoltajuudesta käytetään harhaanjohtavaa termiä yhteishuoltajuus?

Kirja Erohuoltajuus pyrkii luomaan kontekstin näille kysymyksille. Samalla sen tarkoitus on kannustaa meitä kaikkia tarkastelemaan lapsia, perhettä ja eroa uusista yhteiskunnallisista ja käsitteellisistä näkökulmista. Kirja ei tarjoa kaikkeen konkreettisia vastauksia, vaan lähinnä kyseenalaistaa vallitsevia perheeseen ja perhe-eroon liittyviä asenteita, rakenteita ja toimintatapoja.

Teos perustuu kirjoittajan omiin näkemyksiin siitä, miten hallitsemattomasti, turhauttavasti ja lapsen kannalta vähättelevästi yhteiskuntamme suhtautuu lapsiin, perheisiin ja perheiden eroon. Se sisältää myös tapauskohtaisen esimerkin siitä, mitä lapset ja etävanhempi voivat kohdata perhe-erossa. Kirjaa voi suositella kaikille niille, jotka haluavat saada lapsia, elävät lapsiperheenä tai käyvät läpi jotakin perhe-eroprosessin vaihetta.

Pehmeäkantinen
50 sivua
ISBN 978-952-5658-37-8
Hinta 18 €
(pakkaus- ja postikulut 3 €)

Esko Antero Finnilä: Tuulten rummut

Kirkkaan veden virta

Kirjassa seikkaillaan 1100-luvun Burman viidakoissa ja kukkuloilla. Sankariparin muodostavat poika ja tyttö, jotka tapaavat toisensa sattumalta Kirkkaan Veden Virran rannalla.

Tyttö on pelkäämätön nuori varsa, kun taas poika on arka. Tyttö saakin vetää poikaa perässään, kun kohdataan vaaroja. Tyttö uskaltaa mennä jopa äärimmäisen pelätyn prinssi Kárnagin luo. Prinssi on voimaton tytön edessä, koska ihastuu tyttöön.

Romaani
199 sivua
Pehmeäkantinen
ISBN 978-952-5658-36-1
Hinta 22 €
(pakkaus- ja postikulut 3 €)

Mikko Alhovuori:

Uskovan matka uskomattomuuden maailmaan

Tämä on vastinekirja kosmologian professori Kari Enqvistin kirjaan ”Uskomaton matka uskovien maailmaan.” Uskomattomuudella tarkoitan tässä kirjassa kahta asiaa: uskon puuttumista ja luuloja, jotka on erotettava uskosta. Usko on totta, muuta luulo on erehdystä. Jokapäiväisessä kielessä näitä ei eroteta yleensä toisistaan, mutta uskonnosta puhuttaessa se on välttämätöntä, kun etsitään oikeaa uskoa. Ennen sen löytymistä ollaan luulojen varassa, jos pidetään totena sellaista, jolle ei ole perusteita.

Kari Enqvist sanoo pitävänsä uskonnollisten tuntemusten puutetta hyvällä syyllä osana identiteettiään. Hän ei pidä sitä vakaumuksenaan eikä vakaumus ole sama kuin identiteetti (s. 11). Hänen mukaansa ei myöskään ”ole todistusaineistoa, joka saisi minut uskomaan, että Jumala on olemassa.” (s. 120) ”Uskonnottomuus on sisäinen tunne, joka on empiirisen koeteltavuuden tavoittamattomissa. Se ei tieteellisessä mielessä ole totta eikä epätotta. Se on pelkkä mielipide.” (s. 120)
Unohtaako Enqvist kokemuksellisen tiedon? Emme voi tieteellisesti osoittaa, miltä esim. suola maistuu, mutta jokainen sitä maistamaan pystyvä tietää sen. Ennen maistamista ollaan luulojen varassa. Uskonto ei ole makuasia, mutta totuus siitä on hengellisesti “maistettavissa”.
Enqvist on oikeassa kutsuessaan luuloksi sellaista uskoksi sanottua, joka ilmenee useimmissa uskonnoissa, kun ne eivät täytä totuudelle asetettavia vaatimuksia. Usko Jumalaan ei ole luuloa, jos Jumala on olemassa. Siinä Enqvist on erehtynyt, kun hän esittää usko = luulo.

Pehmeäkantinen
141 sivua
ISBN 978-952-5658-33-0
Hinta 19 €
(pakkaus- ja postikulut 3 €)

Leena Patjas: Kuus kossuvichyä Kaamasessa

Leena Patjaksen esikoisteos käsittelee aihetta josta on vähän kirjoitettu, perheväkivaltaa, häpeää. Se on kuvaus naisen elämästä. Teemoina elämän realiteetit. Teoksessa on elämän raadollisuus kaikkine osa-alueineen, tuska, kärsimys, häpeä, selviytyminen, uuden elämän aloitus, meditaatiosta löytynyt rauha.

Kuus kossuvichyä Kaamasessa
Runoja
Pehmeäkantinen
100 sivua
ISBN 978-952-5658-29-3
Hinta 19 €
(pakkaus- ja postikulut 3 €)

Hannamari Mäkelä: Kuudennen Auringon aika

Kuudennen Auringon aika on matka maailman ympäri,
halki muinaisten kulttuurien tiedon ja viisauden.
Se on katsaus tähän hetkeen, uuteen tieteeseen,
joka avaa ihmiskunnalle joka hetki uusia mahdollisuuksia
ymmärtää syvemmin olemassaolonsa ulottuvuuksia.
Se on myös kurkistus verhon taakse niiden seikkojen alueelle,
jotka saavat jotkut ihmiset jättämään totuuden kertomatta
kaikkien ihmisten elämään vaikuttavista asioista.
Tämä on kirja, joka voimaannuttaa ihmisyksilön ajassa,
jota negatiivisten uutisten loppumaton tulva hallitsee.

Pehmeäkantinen
752 sivua
ISBN 978-952-5658-27-9

Erkki Kaila: Aikamatkoja Katmandusta

Erkki Kailan esikoisteos on ehjä tiiviiden runojen kokoelma. Teemoissa on variaatioita ja ilmaisu liikkuu erilaisista lyyrisistä kokeiluista vapaamittaiseen asiarunouteen. Silti ajattelijan ääni on kaikissa sama, Kailan oma. Teksti on visuaalisesta kiinnostava ja antaa lukemiselle vaihtelevan rytmin. Se kantaa vangitsevalla tavalla sikermästä toiseen aina hallittuun loppuun saakka.

FL Erkki Kaila on syntynyt 1954 Helsingissä ja suorittanut akateemiset opintonsa Oulun yliopistossa. Hän asuu Rovaniemellä ja on toiminut lukuisissa tietotekniikan ammattitehtävissä sekä julkisella että yksityissektorilla. Kansainvälistä kokemusta hän on kartuttanut jatko-opintojen ja erilaisten työjaksojen yhteydessä Yhdysvalloissa, Kanadassa sekä EU:n tehtävissä. Kailan lisensiaatintyö on julkaistu Metsäntutkimuslaitoksen tiedonantoja -sarjassa.

Kaila toimii aktiivisesti monissa yhdistyksissä ja on mm. Lapin kirjallisuusseuran ja runoyhdistys Nihil Interitin jäsen. Hänen tekstejään, valokuviaan ja sarjakuviaan on julkaistu eri yhteisöjen useissa julkaisuissa, Sodankylän kirjoittajakurssin antologioissa sekä HS:n julkaisemassa valikoimassa Erikoisia tapauksia. Muutamia hänen runojaan on ollut myös internetissä Lapin maakuntakirjaston ylläpitämillä sivuilla. Kaila on kuvittanut Pirkko Böhmin ja Kari Holman runoteoksen Valjastamaton joen syli. Hänen akvarellejaan on ollut esillä kansalaisopisto Rovalan vuosinäyttelyissä.
Aikamatkoja Katmandusta
Runoja
Pehmeäkantinen
112 sivua
ISBN 978-952-5658-25-5
Hinta 18 € (pakkaus- ja postikulut 3 €)

Risto Laaksonen: Aurinko laskee länteen

Risto Laaksosen uusi romaani pureutuu kriittisesti siihen, miten yhteiskunta on taannut kansalaistensa tasapuolisen kohtelun – ja kyseenalaistaa sen toimenpiteet. Teos ruotii viime vuosisadan lopun lamaa ja sen seurauksia yksilön kautta. Olisiko päähenkilöllä ollut mahdollisuuksia tehdä ja toimia toisin?

Elämän kulkua ei ole ennalta määrätty, ei sen enempää hyvinä kuin huonoinakaan aikoina. Eteen tulee erilaisia vaihtoehtoja ja oikean ratkaisun löytäminen on vaikeaa.

Jääkö jäljelle vain yksi totuus – aurinko laskee länteen?

Aurinko laskee länteen
Romaani
180 sivua
ISBN 978-952-5658-26-2
Hinta 22 €
(Pakkaus- ja postikulut 4 €)

Risto Laaksonen: Suomen mies 10-91

Romaani on kuvaus miehestä, perheestä ja suvusta. Tapahtumat kietoutuvat Suomen historiaan aina itsenäisyyden ajan alusta viime vuosisadan loppuun Uolevi Mäkisen elämänvaiheiden kautta.

Romaani on myös kunnianosoitus menneille sukupolville, jotka joutuivat kokemaan osin traagisetkin lähihistoriamme tapahtumat. Historian tuntemus on tärkeää varsinkin nykypäivänä, sillä on tunnettava menneisyyttä ennen kuin voi katsoa eteenpäin.

Pehmeäkantinen, 341 sivua
Hinta 26 €
(pakkaus- ja postikulut 4 €) tilaukset: palvelut@siniplaneetta.fi

Sinna Lantea:

Marilyn
Yksityispainos

Sinna Lantea:

Marionetti
Yksityispainos

Kauko Tuovinen: Eriäviä mielipiteitä

Kauko Tuovinen (s. 1947) on synnynnäinen kapinallinen. Jos hän aikanaan pääsee tai joutuu taivaaseen, hän on se ensimmäinen, joka ilmoittaa asioiden siellä olevan päin helvettiä. Tuovisen kapinallisuus on periaatteellista. Kaikki instituutiot koulusta ja yliopistoista valtioon; kaikki ideologiat uskonnosta ja politiikasta kansalaisliikkeisiin; kaikki ns. terve järki täältä ikuisuuteen ovat välittömästi Tuovisen hampaissa, heti kun hän niiden piiriin on astunut.

Kaikki tämä johtuu siitä, että Tuovinen on parantumaton idealisti, jolle vain paras on kyllin hyvää. Toisaalta realistina Tuovinen näin vanhemmiten hyvin ymmärtää, että paras on hyvän pahin vihollinen.

Elämä voi olla parasta vain hetkittäin, pysyvästi vain saduissa. Satua ja taikaa Tuovinen kuitenkin todellisuudelta odottaa ja on siksi täysiverinen 1960-lukulaisen sukupolvensa edustaja, jonka tunnuslause edelleen on: Olkaa realisteja, vaatikaa mahdottomia! Siksi Tuovinen on kirjoittanut vaativia tekstejä (joista tämä kirja koostuu) intohimoisesti koko elämänsä ajan. Ne ovat yhtä verbaalista ilotulitusta: teräviä, ristiriitaisia, (itse)ironisia, lavean lakonisia tai päinvastoin. Ne kaikki ovat hakeneet ja hakevat yhtä ja samaa: aitoutta, veljeyttä, inhimillisyyttä – pyhyyttä, tässä ja nyt. Ja löytyyhän sitä, hetkittäin. Kaipaus saa, se voi, sen pitääkin olla pysyvää.

Pehmeäkantinen, 198 sivua, hinta 24 €, nettihinta 19 € (pakkaus- ja postikuluja 3 €).

Heikki Patronen: Fysikaalinen teologia

Filosofinen tutkimus materialismin olemuksesta Demokritoksesta Francis Fukuyamaan.

Näissä kirjoissa ei kritisoida tiedettä itseään, vaan tieteellistä materialismia. Materialismi on filosofia, joka kieltää sielun ja sitä kautta eettisyyden. Sitä on myös oppi evoluutiosta, joka tulkitsee elämää ja sen syntyä pienten askelten avulla sekä tiukan monistisesti. Eräänlaista edistyksellistä materialismia taas on dialektiikka, missä hengen vapaudesta tulee välttämättömyyden kategorioita ja olemassaolosta vastakohtien välistä taistelua. Kun talous on itseisarvo päädytäänkin yhteiskunnalliseen materialismiin. Sanalla sanoen tieteellinen materialismi on nykyajan teologiaa, joka alistaa hengen aineelle.

Materialismin pitäminen ainoana ja oikeana totuutena ei kuitenkaan ole välttämättömyyttä. Niin kauan kun on olemassa sielullisuutta on myös vapaus valita uskonsa perusteet, vain tämä valinta itse on välttämätöntä. Tarkoitus on alistaa materialistinen metafysiikka kritiikin tulikokeeseen, jonka tuloksena syntyy, toivon mukaan, paljon älyllistä pohdintaa.

pehmeäkantinen, 273 sivua, hinta 24 €, nettihinta 19 €.
(pakkaus- ja postikuluja 3 €).

Sisko Päkki: Liikavarpaan päiväkirja

Liikavarpaan päiväkirja on Karjalassa syntyneen Sisko Päkin omaelämäkerta. Se on hauska ja riipaiseva, elämänmakuinen ja rehellinen kertomus, jossa kirjoittaja muistelee Karjalassa vietettyjä lapsuusvuosiaan, evakkomatkaansa kauas Keski-Suomeen ja välillä Ruotsiin saakka sekä aikuistumistaan sodanjälkeisinä vuosina. Päkki käsittelee myös työläisperheen arkea ja selviytymistaistelua köyhyyden ja raskaan työn kurimuksessa.

Liikavarpaan päiväkirja on kappale suomalaista naisen ja perheen historiaa, joka usein on jäänyt sotatapahtumien ja poliittisen historian varjoon. Teos on myös kulttuurihistoriallinen: siinä kuvataan suomalaista rakennusperintöä ja valotetaan sitä, millaista työtä naiset rakennuksilla ja tehtaissa tekivät.

Sisko Päkki on syntynyt vuonna 1931 Viipurin lähellä Karppilassa. Nykyisin hän viettää eläkepäiviään Jyväskylässä. Sisko Päkki on harrastelijakirjailija, ja hän on osallistunut muun muassa Rakennusliiton kirjoittajakursseille.
Kirjan julkaisuun on myönnetty apuraha Rakennusliiton kulttuurirahastosta.

Anja Hyvönen: Unelma

Todellisuuteen pohjautuva romaani maallemuutosta ja sen mukana seuraavasta tapahtumien vyörystä, joka tempaa mukaansa joukon haaveista totta tekeviä kaupunkilaisia. Unelma hyvästä elämästä ohjaa romaanin henkilöitä uhmaamaan kaikkia vaikeuksia ja jakamaan yhdessä muuttoprosessia, joka on sekä sisäinen matka lapsuuteen että maantieteellinen matka kaupungista kohti tuntematonta todellisuutta maaseudulla. Lopulta unelmista tulee totta – mutta yllättävällä tavalla.

Anja Hyvönen on vapaa radio- ja televisiotoimittaja, joka on kirjoittanut kaksi aiemmin julkaistua romaania: ”Konkurssi” (Kirjapaja 1990), sekä ”Kultainen Vasikka” (Koivu ja tähti 1992). Hän on kirjoittanut lukuisan määrän radio- ja tv-käsikirjoituksia sekä julkaissut osatoimituksia moniin kirjoihin.

Hyvönen on myös kulttuuritapahtumien tuottaja. Mainittakoon mm. kiitetty Yleisradion yhteistuotanto ”Oodi Suomalaiselle Työlle Nyt”, josta julkaistiin runoantologia. Alkutalvella 2006 Venäjällä Pietarissa avautui kolme suurta näyttelyä: Etnografisessa museossa, Aleksanteri Nevskin lavrassa sekä Pyhän Marian kirkossa. Unelma-romaani, Pitsitie Pietariin -näyttely ja pitsimuseotoiminta kietoutuvat erikoislaatuisella tavalla yhteen.
Maallemuuttoprosessin tuloksena syntyi Pitsivoimala ja romaanin tuloksena pitsikirjallisuuden kustantamo. Käsikirjoituksen tuloksena syntyi mm. uusi pitsimalli korva- ja kaulakoruihin. Unelman kansikuvan lähtökohtana on Pitsinaisen eli Leena Haukanheimon suunnittelema kaulakoru “Häven”-korusarjasta. ”Maitokaupungin rovastilan ullakolla oli säilössä vanhoja osittain rikkinäisiä olkihimmeleitä, jotka jäivät vaivaamaan mieltä. Niiden mukaan on syntymässä myös sarja mobileita, joissa himmeli saa uuden ulkoasun ja materiaalin.”

Kovakantinen,183 sivua. Suositushinta 32 €, nettihinta 27 €.

Aimo Y. Sinkko: Minä olen – oliko Jeesus

www.simbaus.fi

”Oletko varma, että sinulle kerrottu asia on ehdottomasti totta? Jos et ole, niin tee kuten Jeesuksen kerrotaan tehneen. Hän eli oman totuutensa mukaan ja tajuntansa tahdon alaisesti, koska tiesi, että vain ihmisen itsensä hankkiman totuuden mukainen käyttäytyminen voi johtaa tasapainoiseen ja onnentäyteiseen elämään. Sitä hän kutsui Jumalan valtakunnaksi. kannattaa ainakin yrittää seurata mestarin esimerkkiä.”

Aimo Y. Sinkko korostaa laajassa esseessään – joka on kirjoitettu paljon ennen Da Vinci -koodin huumaa – että Jeesuksen sanoihin on suhtauduttava kirjaimellisesti sellaisina kuin hän ne aikoinaan lausui.

Pehmeäkantinen, 90 sivua. Hinta 19 euroa
(postituskuluja 3 €)

Heavenseeker The author’s profound view of the subjective truth and it’s pregnancy for the life of the human being. 

Hinta 25 € (postituskuluja 3 €)
tilaukset: palvelut@siniplaneetta.fi

 Sinna Lantea: Rajatapaus

yksityispainos

Raimo Mielonen: Lennä mun lempeni

Outokumpulaisen kuvataiteilijan Raimo Mielosen (s. 1934) mielestä luovuuden taika on lapsenmielisyys,
hulluuden rajamailla eläminen.

Kymmenissä yhteis- ja yksityisnäyttelyissä esittäytyneen Mielosen kuvilla ja mietteillä on sanoma.

Ne ovat täynnä värejä – ja rakkautta elämään.

Näennäisen naiivitkin kuvat vaikuttavat suoraan katsojan alitajuntaan. Mielosen kautta

”aikakausien takainen viisaus pyrkii esille” kirjoittaa taidepsykologian tohtori Sylvi-Sanni Manninen.

Tämän kirjan luettuaan maailmaa katsoo uusin silmin.

Hinta 22 euroa.

tilaukset: palvelut@siniplaneetta.fi