Pauli Heikkilä, Hannu Paronen: Vuodentulot

16.00 Sis. ALV.

Vuodentulot on kirjoittajiensa runoiksi puettu dialogi yhden kalenterivuoden ajalta, näkemys kahdesta eri kokemusmaailmasta. Se ei pyri tallentamaan tapahtumia päiväkirjamaisesti eikä ruotimaan hetkellisiä uutisaiheita, vaan kurkistaa niiden taakse, syvemmälle; se ei ole vuodenaika- tai luonnonrunokokoelma perinteisessä mielessä, vaikka vuodenajat ja luonto ovatkin alati läsnä. Pikemminkin Vuodentulot on kokoelma mielentiloja ja tunnelmia tekijöiden senhetkisestä ”nykyisyydestä”, johon ovat puristuneina niin menneisyys kuin tulevaisuuskin: muistot, toiveet, pelot ja unelmat.

Kirjan tyylilajien kirjo on rajaamaton, se liikkuu pohdiskelevasta ajatusrunosta ilakoivaan satiiriin, painokkaista puheenvuoroista muistikuviin, “kirjeistä” mietelmiin ja sananlaskuihin.

”…Heikkilä ja Paronen käyvät vuoropuhelua, kommentoivat toisiaan ja kumpaakin kiinnostavia ilmiöitä. tekijät ovat hioneet ääniä duettoon sopiviksi, työn päämäärä on sutjakka kuin entisajan ohjeessa: Vie mennessäs tuo tullessas.” (Juha Siro, Aamulehti)

Pehmeäkantinen, 65 sivua. Suositushinta 21 euroa, nettihinta 16 euroa.

Osasto: