Arthur Conan Doyle: Polestar-laivan kapteeni

17.00 Sis. ALV.

Sherlock Holmesin luojan hiuksianostattavia tarinoita

Valaanpyyntialus on juuttunut ahtojäihin hyisellä Jäämerellä. Jokin riivaa kapteenin mieltä, ja kauhistunut miehistö raportoi vertahyytävistä valitushuudoista, joita kantautuu pimeältä jäälakeudelta, ja valkeista, aavemaisista hahmoista.

Marie Celeste -laiva tavataan ajelehtimasta avomereltä. Sen miehistö ja matkustajat ovat kadonneet. Vaikuttaa siltä kuin he olisivat haihtuneet ilmaan kesken askareidensa. Mysteeri saa valaistusta vasta vuosien kuluttua, kun laivalta ainoana pelastunut ilmaantuu kertomaan tarinansa.

Äkkiriastunut moukkamainen liikemies ostaa kartanon, jossa on kaikki hienoston tykötarpeet. Yhtä vain puuttuu: talossa ei ole omaa kummitusta. Sellainenhan pitää ostaa!

Nämä ja kirjan muut kertomukset edustavat Arthur Conan Doylen (1859–1930) vähemmän tunnettua puolta. Sherlock Holmes -tarinat ovat näet vain pieni osa hänen laajasta tuotannostaan. Siihen sisältyy muun muassa lehtiartikkeleita, historiallisia romaaneja ja myös näitä hyytäviä kertomuksia, joissa on yliluonnollisia aineksia.

Lue lisää.

Osasto:

Kuvaus

Suomentanut: Jorma-Veikko Sappinen
Kovakantinen, 197 sivua
Hinta kirjakaupoissa 28 €
”Nettihinta” Siniplaneetan postimyyntiasiakkaille 17 €
ISBN 978-952-5658-18-7

Saatavana myös sähkökirjana:
www.exlibris.fi