Craig Russell: Kuolleita miehiä, särkyneitä sydämiä

17.00 Sis. ALV.

Yksityisetsivä Lennoxin seikkailut jatkuvat.

Lennox saa kaksi uutta tehtävää, jotka näyttävät melko tavanomaisilta: ensimmäisessä vaimo epäilee aviomiestään uskottomuudesta ja haluaa siitä todisteita. Toisessa jutussa teollisuusalojen ammattiliitto kaipaa kadonnutta virkailijaansa ja tämän mukana häipynyttä sievoista rahasummaa.

Mutta kuten yleensäkään, mikään ei ole niin tavanomaista kuin näyttää, vaan ennen pitkää Lennox on pahasti eksyksissä muutenkin kuin Glasgowin myrkyllisessä savusumussa. Hän päätyy ajamaan takaa kovan luokan huijareita ja kansainvälisiä vehkeilijöitä. Monesti henkensä kaupalla.

”Mies siirsi kiinteän katseensa katosta minuun liikuttamalla vain silmiään. Hän alkoi hengittää entistä tiheämmin, ikään kuin keräisi energiaa puhumiseen. Kelmeät huulet liikkuivat, mutta mitään ei kuulunut. Hän alkoi hytistä, mikä oli merkki siitä, ettei hänessä ollut jäljellä tarpeeksi verta ruumiinlämmön ylläpitämiseksi. Hän yritti uudestaan, ja tällä kertaa hän sai sanottua jotain, mutta niin lyhyesti ja sihahtavasti, etten saanut siitä selvää. ’En kuullut’, sanoin. Tunsin kuinka kosteus imeytyi housujeni kankaaseen polvissa ja tajusin, että olin polvillani verilammikossa. Mies ei eläisi enää kauan.

’Tanglewood.’

Hän kohotti kätensä, tarttui takinkaulukseeni ja veti minua lähemmäksi. Hänen henkäyksensä levisi kasvoilleni, ja tunsin ettei siinä ollut lämpöä. Seuraavassa hetkessä hänen katseensa valo sammui.”

Osasto:

Kuvaus

Suomentanut Jorma-Veikko Sappinen

Kovakantinen
376 sivua
Hinta kirjakaupoissa n. 32 €
Hinta Siniplaneetan postimyyntiasiakkaille 17 €
ISBN 978-952-5658-66-8